24 часа на Льо Ман 2024 – издръжливост, прецизност, надеждност

11 Jun 24, Sofia

<strong>24 часа на Льо Ман 2024 – издръжливост, прецизност, надеждност</strong>

Строг тест за надеждността на двигателите, както и за физическата и психическа издръжливост на водачите, Льо Ман привлича някои от най-великите имена в моторния спорт. По 13,6-километровата (8,4 мили) писта Circuit de la Sarthe в северозападна Франция 62 автомобила, всеки с екип от по трима пилоти, се състезават един срещу друг, разделени на два прототипа и един GT Class. Печелившият отбор е този, който измине най-голямото разстояние за 24 часа, около 5300 километра (3293 мили). В синхрон с философията за постоянно търсене на съвършенство и преодоляване на границите на възможното, oще от 2001 г. Rolex e официалният часовник на състезанието.

 

 

 

 

Том Кристенсен: “г-н Льо Ман”

 

Том Кристенсен съвсем заслужено си печели прякора “г-н Льо Ман”. С рекордните девет победи, той безспорно е най-успешният пилот в историята на легендарното състезание. Дебютът му е през 1997 г., а от 2010 г. той е и Rolex Testimonee. Датският състезател е и световен шампион на FIA за издръжливост за 2013 г. „Човек носи победата на Льо Ман завинаги със себе си. Изпитвам едновременно гордост и смирение, размишлявайки върху наследството на състезанието и съпричастността на Rolex в моторните спортове. Заедно те споделят общи ценности: стремеж към съвършенство чрез постоянство, технически иновации и човешко усилие“, споделя Кристенсен.

 

 

The Cosmograph Daytona: единствена по рода си награда

Победителите в най-високия клас на 24-те часа на Льо Ман получават като награда Oyster Perpetual Cosmograph Daytona, специално гравиран по повода. Легендарен часовник, чийто характерен дизайн се превърна в една от иконите на часовникарската индустрия, Cosmograph Daytona е пример за експертността и майсторството на Rolex. Оборудван с механизъм, изцяло проектиран и произведен от манифактурата на марката, той се отличава със своята хронометрична прецизност и безапелационна надеждност.

 

Специалното отношение и обвързаност на Rolex със света на моторните спортове е едно от многобройните проявления на философията на компанията да се идентифицира със сфери и личности, в които прецизността, отличното представяне и преодоляването на границите на човешките и техническите възможности са основна движеща сила. Бранд с утвърдени ценности и традиции, Rolex не спира да се усъвършенства и да си поставя високи цели – затова и заслужава лидерското си място в областта на високото часовникарство.

 

Запишете си час

Rolex Бутик

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 981 38 70
+359 899 876 369
info@besha.bg

Сервиз

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 980 84 39,
+359 882 908 244
service@besha.bg

Последвайте ни

Tax free

Developed by ThinkWeb

Авторско право 2024 © Besha.Всички права запазени., Настройки за бисквитките