Малката сестра на Rolex – TUDOR - смел, енергичен, търсещ

31 Mar 18, Sofia

<strong>Малката сестра на Rolex – TUDOR - смел, енергичен, търсещ</strong>

Tudor Black Bay GMT Master

Характерният Black Bay модел вече е снабден с GMT функция, която отразява местното време, като следи още две часови зони. Въртящият се безел, представен в синьо и червено бургунди в цвят мат, определено прави впечатление като намигване към първите часовници с функция GMT. Всъщност по този начин моделът се заявява като конкурент на своите предшественици. Нов механизъм MT5652, е разработен от Tudor специално за Black Bay GMT. Корпусът е с диаметър 41 мм и е водоустойчив на 200 м дълбочина, а часовникът се предлага с верижка, кожена и платнена каишка.

Tudor Black Bay Fifty-Eight

Fifty-Eight моделът, кръстен на годината на създаване на първия часовник за гмуркане на марката, е новото попълнение на Black Bay линията. Диаметърът на корпуса от 39 мм е повлиян от характерните за 50-те години пропорции, а механизмът MT5402 е нов, разработен от Tudor за часовници със среден диаметър и 70-часов резерв. Black Bay Fifty-Eight е идеалният избор за хора с по-фини ръце, които са любители на не толкова „гръмогласните“ часовници с винтидж дух. Отново като препратка към първите часовници за гмуркане е изработен и дизайнът на часовите индекси и стрелките със златни акценти. Цветовата комбинация на модела също допълва Black Bay линията, като и той се предлага с верижка, кожена и платнена каишка.

Tudor 1926

Чрез линията 1926, кръстена на годината, в която марката е регистрирана от създателя на Rolex, Ханс Уилсдорф, Tudor отдава почит на своите корени и изконните традиции на швейцаркото часовникарство – серия от механични часовници, които се отличават с класическа елегантна визия, неподвластна на времето. Моделите са налични в четири размера и голям избор от циферблати, които доказват особеното внимание към детайла, с което Tudor подхожда към всеки часовник. Линията 1926 е оборудвана със самонавиващи се механизми, като надписът ROTOR SELF-WINDING върху циферблата е едно от елегантните намигвания към швейцарските часовникарски традиции. 28, 36, 39 и 41 мм са възможностите за избор на диаметър на корпуса, което прави часовниците от линията подходящи както за мъже, така и за жени. Касата е от полирана стомана, като има варианти с безел и корона от розово злато.

Tudor Black Bay S&G

Емблематичният за марката часовник на гмуркачите вече е наличен в комбинация от стомана и жълто злато (Steel & Gold, откъдето идва и наименованието на модела). Снабден с калибър MT5612, Black Bay S&G притежава и функция за дата. Пропорциите са запазени, а въртящият се безел и коронота са изработени от жълто злато, което присъства и в централната линия на стоманената верижка, за да придаде по-елегантно излъчване. Механизмът е вариация на този, представен от марката през 2015 г., като се отличава със силов резерв от 70 часа, изключителна прецизност и доказана издръжливост. Браслетът на Black Bay S&G е вдъхновен от сгъващите се верижки на часовниците на марката от 50-те и 60-те години. Налични са и варианти от кафява кожа с износен ефект и сгъваща се закопчалка, както и кафява платнена каишка, изработена по специална технология, превърнала се в емблематична за Tudor. Цялостната форма или естетика на модела въплъщава духа на първите часовници за гмуркане на Tudor, а уголемената корона е характерна за известния модел от 1958 г. – първият часовник на марката с водоустойчивост до 200 метра.

Tudor Pelagos

Комбинация от часовник със специално предназначение и символ на афинитета към водни приключения – това е TUDOR Pelagos. През 2015 г. моделът се превърна в единия от двата часовника на марката (заедно с North Flag), снабдени за първи път с механизъм, проектиран и произведен изцяло от Tudor, както и с допълнителни цветови комбинации, като препратка към най-яркия период от историята на часовниците за гмуркане. Калибър MT5612 впечатлява със 70-часов силов резерв и забележителна прецизност. Този ход беше сериозна заявка от страна на компанията за посоката на бъдещото й развитие, за първи път и официално сертифициран. Цветовите комбинации, освен първоначалната матирана черна версия, включват и матово синьо – емблематичен цвят за часовниците за гмуркане от 60-те и избран от Френската флота.

Запишете си час

Rolex Бутик

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 981 38 70
+359 899 876 369
info@besha.bg

Сервиз

ул. Солунска 36 ,
България, София 1000
+359 2 980 84 39
service@besha.bg

Последвайте ни

Tax free

Developed by ThinkWeb

Авторско право 2023 © Besha.Всички права запазени., Настройки за бисквитките