PELAGOS FXD & PELAGOS FXD CHRONO “ALINGHI RED BULL RACING EDITION”

30 Jun 23, Sofia

<strong>PELAGOS FXD & PELAGOS FXD CHRONO “ALINGHI RED BULL RACING EDITION”</strong>

В този дългогодишен спорт победата е съвкупност от дързостта на човешката природа и последните технологични постижения. Новите часовници са плод именно на тази философия. За първи път Tudor използва високотехнологичен композитен материал на основата на карбон, заедно с титан и стомана – точно както при хидрофойла AC75 (America’s Cup 75).

Alinghi Red Bull Racing AC75 представлява последно поколение плавателен съд, в който са приложени всички нововъведение на съвременното морско инженерство. Същият стремеж към технологично майсторство виждаме и при новите модели Pelagos FXD. Корпусите и средната част на безела са изработени от карбонова сплав (изключително лек и издръжлив материал), докато безелът, короната и страничните бутони са от титан. Задната част е от стомана. И двата часовника са с двупосочни въртящи се безели със специалния луминесцентен материал Super-LumiNova® Grade X1, който е с 60% по-добри характеристика в сравнение със стандартния Super-LumiNova®. Безелите са със скала от 60 до 0, което позволява лесно проследяване на обратното броени преди началото на регатата. Логото на Alinghi Red Bull Racing е гравирано на задния капак – още един белег за дългосрочното партньорство с Tudor.

Циферблатите са решени в цветовете на AC75 – синьо с червени акценти, а матовият завършек подобрява четливостта. Под ъгъл 45 градуса между 10 и 2 часа се вижда дискретен надпис “Alinghi Red Bull Racing”. Емблематичните стрелки тип “снежинка” имат по-голяма светеща площ, което също допринася за по-добра видимост.

Текстилната каишка от една част е един от отличителните белези на Tudor. За новите модели е използвана специална конструкция, разработена от Tudor и Жулиен Фор – 22 мм “Team Blue” жакардова лента с червени акценти и закопчалка от титан, която лесно може да адаптира дължината за всякакви размери на китката.

Pelagos FXD е снабден с калибър MT5602, който показва часове, минути и секунди, а силовият резерв е достатъчен, за да свалите часовника в петък и да го сложите отново в понеделник, без това да влияе на точността на механизма.

Калибър MT5813 задвижва Pelagos FXD Chrono, като показва часове, минути, секунди, хронограф и функция за дата. Силовият му резерв е 70 часа и се отличава с изключителна точност, надхвърляща стандартите на COSC. За да се осмелиш да покориш морето, имаш нужда от верен съюзник.

Tudor Pelagos FXD и Tudor Pelagos FXD Chrono са два забележителни инструмента, на които можете да се доверите безрезервно, когато сте на борда.

Запишете си час

Rolex Бутик

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 981 38 70
+359 899 876 369
info@besha.bg

Сервиз

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 980 84 39,
+359 882 908 244
service@besha.bg

Последвайте ни

Tax free

Developed by ThinkWeb

Авторско право 2024 © Besha.Всички права запазени., Настройки за бисквитките