PELAGOS FXD

19 Sep 23, Sofia

<strong>PELAGOS FXD</strong>

Съкращението FXD идва от изключително устойчивите лостове за закрепване на каишката (от англ. FiXeD). Моделът представлява модерен, изключително издръжлив и високоефективен прочит на известния Milsub (съкратено от Military Submariner). Визуално той следва линията на Tudor от края на 60-те години - Oyster Prince Submariner reference 7016. Включва елементи от американските военни спецификации за часовници за гмуркане.

Корпусът на Pelagos FXD се базира на сет от стриктни спецификации и изисквания. Той включва характеристики, които са уникални за Tudor. Такива са фиксираните лостове, изляти заедно с тялото на 42-милиметровия титаниев корпус. Оформени като продължение на страниците, те са ключови за характерния силует на модела. Друг съществен елемент е ергономичният еднопосочен въртящ се безел с 60-минутна скала. Той също е от титан, с керамичен ринг и 60-минутна скала със Swiss Super-LumiNova® клас X1.

Новият модел е решен в черно и при него присъстват характерните квадратни часови индекси и стрелките тип “снежинка”, въведени от марката през 1969 г., за да се увеличи интензивността на „светене“ при слаба светлина. Корпусът е водоустойчив до 200 метра и е с изцяло сатенен завършек, за да се постигне мат ефект и да се ограничи отразяването на светлината.

Механизмът, разбира се, е сертифициран от COSC. Каишката в горско зелено и акцент в червено се състои от една част, която се самозакопчава. Този тип каишки са се използвали от американските гмуркачи, а днес е един от отличителните белези на Tudor, който през 2010 г. стана една от първите часовникарски марки, предлагащи ги на свои часовници. Pelagos FXD идва с допълнителна гумена каишка за по-различен и свеж облик на класическата визия.

Новият модел, който Tudor представя, излъчва устойчивост, непреклонност, мощ. Готов е за битки във всякакви условия, готов е да предизвиква и да бъде предизвикан.

Запишете си час

Rolex Бутик

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 981 38 70
+359 899 876 369
info@besha.bg

Сервиз

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 980 84 39,
+359 882 908 244
service@besha.bg

Последвайте ни

Tax free

Developed by ThinkWeb

Авторско право 2024 © Besha.Всички права запазени., Настройки за бисквитките