Поглед отвътре на ултрамодерната манифактура на TUDOR

25 Jan 24, Sofia

<strong>Поглед отвътре на ултрамодерната манифактура на TUDOR</strong>

След изграждане в продължение на три години, манифактурата от последно поколение, съчетаваща традиционно ноу-хау с най-добрите практики и технологии за управление на производство и автоматизирани системи за изпитване, е завършена през 2021 г. Решена в емблематичния за Tudor червен цвят, внушителната сграда се простира на пет нива с обща площ от 5500 кв.м, като е практически и визуално свързана с Kenissi Manufacture – производството на всички механизми на Tudor.

История

Манифактурата на Tudor е най-впечатляващото съоръжение в типичното пасторално градче Льо Локле, разположено в планината Юра по северозападната граница с Франция в кантона Нюшател. Въпреки че градът е с население от само 10 000 души, неговата значимост в часовникарската индустрия не бива да се подценява. Районът е един от основните “хъбове” на производство на часовници в Швейцария още от 17-ти век. Изграждането на манифактурата на Tudor започва през 2018 г. с цел процесите по сглобяване да бъдат по-близо до доставчиците на марката, намиращи се в планината Юра. Групата притежава неразвита промишлена земя в Льо Локле в съседство със съоръжението на Rolex, открито през 1970 г. Емблематичната червена сграда на Tudor е изцяло завършена през 2021 г. и официално открита през март 2023-та по време на престижното изложение Watches & Wonders.

В сърцето на Tudor

В ултрамодерната манифактура работят 150 професионалисти, отдадени на производството на надеждни и издръжливи часовници. Един от основните стремежи на марката е да гарантира ненадминато качество и стойност на своите клиенти. Неповторимият микс от автоматизирани производствени технологии, ноу-хау и безупречно подготвени експерти осигурява именно това.

Kenissi – производството на механизми

Много от часовниците Tudor са задвижвани от механизми, разработени и сглобени в Kenissi. Не е случайно, че сградите на двете компании са взаимосвързани. Всичко от проучване и разработка до сглобяването се случва именно тук. Освен поръчките на Tudor, през 2010 г. Kenissi развива свое собствено производство на високотехнологични механизми. Първият клиент, след Tudor, е Breitling. Бизнесът расте и през 2018 г. Kenissi започва партньорство с Chanel, а днес сред клиентите им са Norqain, Fortis, TAG Heuer, Bell & Ross и Ultramarine Производството на Kenissi олицетворява ангажимента на Tudor да съчетава силата на най-напредничавите технологии с опита и експертността на човешката ръка.

Сглобяването

Първото и най-важно технологично предимство за всеки производител на часовници е постоянното налягане. За да се намали възможността от навлизане на прахови частици в часовниците и машините, системата HVAC в манифактурата играе ключова роля. Именно тя създава постоянен въздушен поток от тавана към пода, за да не позволява прахът да циркулира из съоръжението. За да гарантира стойност на крайния клиент, Tudor не поддържа наличности от сглобени часовници на склад. Всеки произведен часовник се изпраща, за да достигне максимално бързо до китката на бъдещия си притежател. Това означава, че производственият процес трябва да е максимално гъвкав. Как се постига това? Чрез екипи от по четирима експерти, обучени за всеки етап от процеса. Така се осигурява хомогенна работна среда, като операциите са оптимизирани и ефективни. Четиримата членове на всеки мини екип винаги работят заедно.

Тестване

Всеки часовник Tudor преминава щателни тестове в манифактурата. Един от най-важните е т.нар. Tudor Performance Control, което означава, че трябва да покрие изискването за отклонение от до -2/+4 секунди на ден. Следват проверки за водоустойчивост в специални резервоари, тест за издръжливост и за сертификации. Дори само виртуалната разходка из манифактурата на Tudor създава усещане за пренасяне в бъдещето. Даваш си сметка за мащабите на онова, което се крие зад всяко едно от творенията на марката – десетилетията опит и експертиза, човешката ръка, която остава незаменима, високите технологии и безкомпромисна прецизност на всеки един етап от производството. И вече виждаш всеки Tudor часовник с други очи.

Запишете си час

Rolex Бутик

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 981 38 70
+359 899 876 369
info@besha.bg

Сервиз

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 980 84 39,
+359 882 908 244
service@besha.bg

Последвайте ни

Tax free

Developed by ThinkWeb

Авторско право 2024 © Besha.Всички права запазени., Настройки за бисквитките