Rolex и The Championships, Уимбълдън

01 Jul 24, Sofia

<strong>Rolex и The Championships, Уимбълдън</strong>

Rolex е официалният хронометрист и един от основните партньори на всички водещи турнири. Историята започва на The Championships, Уимбълдън, през 1978 г., когато марката за първи път се ангажира със спорт, привличащ вниманието на света по неповторим начин.

 

Клубът по тенис на трева и крокет за цяла Англия в югозападен Лондон е домакин на The Championships от първото му издание през 1877 г. Най-старият турнир по тенис в света, Уимбълдън, е домът на спорта и храмът на тревните кортове.

 

 

Храм на традициите в тениса

Над входа за играчите към Централния корт, който има 15 000 места, могат да се прочетат редове от стихотворението „Ако“ на Ръдиард Киплинг:

Ако посрещнеш

Триумфа и Падението

Като двама

еднакви измамника

 

 

Тези стихове обобщават кредото на събитието, защото на Уимбълдън величието на спорта се крие не в победата, а в скромността и постоянството на шампионите.

 

 

Сцена на големи конфронтации

Напрегнатостта на финалите на Уимбълдън на Централния корт ги прави още по-запомнящи се като изключителни моменти в историята на тениса. Епичните битки между Род Лейвър и Джон Нюкомб, Бьорн Борг и Джон Макенроу, Крис Евърт и Мартина Навратилова, Роджър Федерер и Рафаел Надал, оставят следа в легендарния Уимбълдън и световния тенис.

 

Това безпрецедентно ниво на спортно съвършенство събужда спомени в характерния за Rolex дух и се превръща в естествено партньорство на всички големи тенис събития.

 

 

Rolex и тенисът: партньорство от почти 50 години

Rolex се радва на специална връзка с тениса, която е дълбоко вкоренена в обща философия: непрекъснат стремеж към съвършенство, желание за прецизност и иновации, елегантност на движението, непоколебимо усилие, уважение към традицията и стремеж винаги да се надхвърлят личните граници.

 

През годините Rolex разширява ангажираността си в спорта, превръщайки се в първокласен партньор на световния тенис, както в мъжката, така и в женската игра.

 

Марката подкрепя повечето от големите състезания, включително четирите турнира от Големия шлем®, финалите на ATP и WTA, върховите турнири от ATP Masters и WTA 1000, както и водещите международни отборни състезания, финалите на Купа Дейвис и Купа Лейвър.

 

 

Testimonees на Rolex и Уимбълдън

Сред своите Testimonees Rolex приема множество шампиони от Уимбълдън, включително тенис легендите Бьорн Борг и Крис Евърт, както и Стефан Едберг, Гарбине Мугуруса, Анжелик Кербер, Роджър Федерер, който печели короната на сингъл при мъжете рекордните осем пъти, както и изгряваща звезда Карлос Алкарас.

 

Съвременните водещи личности, включително членовете на семейството на Rolex – Ига Швьонтек, Яник Синер и Коко Гоф, се стремят да се наредят сред големите имена в списъка с победители на този уважаван турнир.

 

 

Rolex и спортът

В продължение на много десетилетия марката активно подкрепя културата, архитектурата, изследванията и опазването на планетата. А в света на спорта тя е изградила разнообразен спектър от партньорства – в тениса, голфа, конния спорт, ските, ветроходството и моторните спортове. Rolex си партнира с ръководни органи, състезания и спортисти – от утвърдени шампиони до обещаващи таланти – в дългогодишни ангажименти, които увековечават бъдещето на дисциплините и поощряват съвършенството.

 

 

 

Запишете си час

Rolex Бутик

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 981 38 70
+359 899 876 369
info@besha.bg

Сервиз

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 980 84 39,
+359 882 908 244
service@besha.bg

Последвайте ни

Tax free

Developed by ThinkWeb

Авторско право 2024 © Besha.Всички права запазени., Настройки за бисквитките