ROLEX отбелязва 20 години от създаването на своята менторска програма

06 Jun 23, Sofia

<strong>ROLEX отбелязва 20 години от създаването на своята менторска програма</strong>

С тези свои начинания Rolex подкрепя артистичното превъзходство и предаването на знания към бъдещите поколения по начин, който надхвърля границите на националности, култури, направления в изкуството. Днес най-големите творчески умове помагат на млади таланти да разгърнат своя потенциал чрез програмата Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative, която отбелязва своята 20-годишнина. Тя е единствена по рода си по отношение на обхват и мащаб и отразява факта, че вече над 100 години компанията спазва принципа за предаване на умения и знания от едно поколение часовникари на следващото.

Да изпревариш времето си

Със създаването на менторската програма, включваща толкова разнообразни форми на изкуство – визуални изкуства, танци, театър, музика, литература, кино, архитектура – Rolex е безспорен пионер, изпреварил времето си. 20 години по-късно тя показва своето могъщо влияние с огромната си общност от хора на изкуството из целия свят. От 2002 г. насам 1350 души от 120 страни са били номинирани за участие в програмата, а стотици творци и лидери в областта на изкуството са участвали като съветници. Към момента 63-ма ментори са избрали своите 63 протежета от 41 държави. Разрастването на тази глобална творческа общност е сред най-значимите постижения на програмата.

Имена от световен калибър

Един от впечатляващите аспекти на инициативата е нивото на артистите, привлечени към мисията. Брайън Ино, Стивън Фриърс, Дейвид Хокни, Закир Хюсеин, Марио Варгас Льоса са само част от големите имена, щедро предоставили своето време, опит и знания, за да участват.

Преди 20 години Rolex Mentor and Protégé Arts Initiative си спечелва уважение в артистичните среди заради своята отличителна визия за менторството – щедро и глобално. Програмата е помогнала на изключителни млади таланти да развият уменията си, като се насърчава междукултурния и интердисциплинарен диалог.

Rolex Arts Festival

За да отбележи годишнината, в края на май Rolex събра най-талантливите и уважавани творци в света за мащабен арт фестивал в Атина. След като проведе арт уикенди в Ню Йорк, Лондон, Венеция, Мексико, Берлин, Кейптаун и Бруклин, компанията избра гръцката столица, древна люлка на цивилизации и култура, където изкуството е процъфтявало преди векове и продължава да бъде в основата на съвременния живот.

Rolex Arts Festival не само даде възможност да погледнем назад към онова, което вече е постигнато през последните 20 години, но бе и рядък шанс за широката общественост да се докосне до висотата на творчески обмен между десетките участващи артисти, както и личното предаване на знания, устойчиви във времето и стоящи в основата на самата програма.

Запишете си час

Rolex Бутик

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 981 38 70
+359 899 876 369
info@besha.bg

Сервиз

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 980 84 39,
+359 882 908 244
service@besha.bg

Последвайте ни

Tax free

Developed by ThinkWeb

Авторско право 2024 © Besha.Всички права запазени., Настройки за бисквитките