Tudor представя новости на Baselworld 2019

25 Mar 19, Sofia

<strong>Tudor представя новости на Baselworld 2019</strong>

TUDOR представя Black Bay P01, часовник, базиран на легендарен прототип, разработен в края на 60-те години и предложен на американския флот, като по този начин повдига завесата върху малко известен аспект от неговата история.

През 1967 г. TUDOR, който доставя американските военноморски сили с водолази от края на 50-те години на ХХ век, започва разработването на технически модел, който да замени Oyster Prince Submariner 7928, който по това време е стандартно издание. Този нов часовник трябвало да отговори на набор от спецификации, постановени от американското правителство и да включи резултатите от най-новите изследвания на функционалността и ергономичността, извършвани от инженерите на марката. Започва фаза на развитие, която довежда до производството на прототипи, както и до патент за досега невиждана функция. Този амбициозен проект, който носи кодовото име „Commando“, никога не се е реализирал като обикновените часовници на TUDOR divers, референция 7016, която замени референтния номер 7928 в каталога на TUDOR, в крайна сметка беше приета от американския флот. През 2019 г. моделът TUDOR Black Bay P01 - който е прототип 1 - е вдъхновен от прототип, разработен като част от това проучване и съхраняван в архивите на марката, само за да има уникалната си естетика, оживена и масово произведена 50 години по-късно.

Известният модел на Black Bay Bronze, носител на наградата „Petite Aiguille“ на Grand Prix d'Horlogerie de Genève и символ на военноморското наследство на TUDOR, вече се предлага в нов сив модел с чисти и сенчести циферблати. След въвеждането на първия бронзов модел с шоколадово кафяв циферблат, TUDOR продължава да изследва този рядък бронзов материал с характерната си патина. Новата цветова схема, базирана на шисти, сега украсява циферблата и рамката на този внушителен водолазен часовник, чиято естетика се променя с времето и чието морско вдъхновение може да се намери във всеки детайл. Впечатляващият Black Bay Bronze също предлага високо технически характеристики благодарение на калибра за производство MT5601.

TUDOR разширява предлагането на моделите Black Bay 32, 36 и 41, които сега се предлагат в S&G версия с нова жълто златно и стоманена гривна с пет прешлена, изключително за тези модели. Също толкова спортни и още по-елегантни от всякога, моделите Black Bay 32/36/41 S&G (стомана и злато) запазват естетическите характеристики на линията Black Bay, заедно с надеждността и историческата връзка с часовниците на TUDOR divers. В същия дух като предишните модели на S&G, това въведение добавя ценно качество към часовника. Комбинирането на полирана и сатенирана стомана заедно със сатенираните, жълто-златни повърхности предлага фин контраст и отличие, както и топлина на касата и верижката.

Първият хронограф TUDOR, със самонавиващ се калибър, колонно колело и вертикален съединител, вече се предлага в S&G версия. От представянето на първия хронограф на TUDOR през 1970 г., на Oysterdate, марката винаги е произвеждала часовници, които са тясно свързани със света на моторните спортове. По същия начин от 1954 г. TUDOR постоянно подобрява часовниците на своите професионални водолази. Дръзко хибридният хронограф на Black Bay Chrono S&G (S&G означава Steel & Gold, стомана и злато) съчетава това водно наследство, представено от семейството на Black Bay, с кралицата на пистата, хронографа, за ценен спортно-шик резултат с неоспоримо докосване на носталгия.

Запишете си час

Rolex Бутик

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 981 38 70
+359 899 876 369
info@besha.bg

Сервиз

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 980 84 39,
+359 882 908 244
service@besha.bg

Последвайте ни

Tax free

Developed by ThinkWeb

Авторско право 2024 © Besha.Всички права запазени., Настройки за бисквитките