24-те часа на Льо Ман: тест за издръжливост

19 Jun 19, Sofia

<strong>24-те часа на Льо Ман: тест за издръжливост</strong>

За първи път в историята 24-те часа на Льо Ман беше последното събитие за сезона, което отразява позицията му на най-старото и най-престижно състезание за издръжливост. Rolex подкрепя този най-висш тест за отлично представяне от около две десетилетия, което е и значима част от продължителната ангажираност на марката към света на моторните спортове.

Automobile Club de l’Ouest (ACO) потвърди разширената решетка с 28 прототипа и 34 Le Mans Grand Touring Endurance автомобила, които стартираха за 24-часовата битка. Продължаващата популярност на 24-те часа на Льо Ман подчертава важността на събитието за автомобилните производители и състезателните екипи. „Състезанието тази година още веднъж ще покаже значимостта на първокласната екипна работа и решимостта да продължаваш да преследваш съвършенството“, каза Том Кристенсен още преди старта. Освен че е посланик на Rolex той е и 9-кратен победител на 24-те часа на Льо Ман.

От 2001 г. насам Rolex е официален часовник на състезанието. Тази подкрепа е част от дългогодишната връзка на швейцарския бранд с моторните спортове, която започва още през 1935 г., когато Сър Малкълм Кембъл, почитател и притежател на модел на Rolex, постига „космическата“ за онова време скорост от 438 км/ч. Том Кристенсен обяснява това естествено партньорство така: „Постоянство, издръжливост и непрекъснато старание – това са някои от ключовите характеристики, свързващи Rolex и моторните спортове. 24-те часа на Льо Ман изискват най-високо ниво на подготовка и представяне от водачите, отборите и автомобилите, което съответства на философията на Rolex и постоянното търсене на идеалния резултат.“

За да бъдат успешни, състезателите трябва да покажат надеждност, непреклонност и решителност. Като признание за тези качества Rolex награждава победителите от 24-те часа на Льо Ман със специално гравиран Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona – за да не спира да им напомня за техния момент на триумф в епичната 24-часова битка. Жест, който носи толкова много скрити символи, характерни за бранда с традиционно специално отношение към първокласното представяне във всички сфери на живота.

Запишете си час

Rolex Бутик

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 981 38 70
+359 899 876 369
info@besha.bg

Сервиз

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 980 84 39,
+359 882 908 244
service@besha.bg

Последвайте ни

Tax free

Developed by ThinkWeb

Авторско право 2024 © Besha.Всички права запазени., Настройки за бисквитките