Да отместиш границите

03 Nov 22, Sofia

<strong>Да отместиш границите</strong>

С гарантирана водоустойчивост при дълбочина 11 000 метра, изработен от RLX титан, снабден с клапа за изпускане на хелий и Ringlock система, той може да бъде верен партньор на гмуркачите във всяка среда – при гмуркане в открити води, с подводници или в хипербарна камера. Часовник, предназначен да превръща напрежението в съюзник във всяка ситуация, Deepsea Challenge е своеобразна покана да разширим хоризонтите в дълбините на океана.

Експертизата на Rolex, събрана в необикновен часовник за гмуркане

Години проучвания и разработки са били необходими, за да се преодолеят предизвикателствата при производството на този забележителен модел. Докато експерименталният часовник от 2012 г. е бил прикрепен към своеобразната роботизирана “ръка” на подводницата на Джеймс Камерън, Deepsea Challenge е проектиран да бъде носен на китката. От производството на корпуса до верижката – всеки елемент от този 50-милиметров часовник е бил изработен, за да бъде удобен за ежедневна употреба. Благодарение на специалния материал RLX титан той е с 30% по-лек от експерименталния модел от 2012 г. За да се постигне хармоничност и ергономичност на пропорциите, са направени промени в някои от компонентите – стъклото например е по-тънко. Системите за удължаване на верижката – закопчалката Rolex Glidelock и удължителят Fliplock – позволяват часовнкът да бъде носен върху костюм за гмуркане с дебелина до 7 мм.

Deepsea Challenge въплъщава целия спектър от експертизата на Rolex при часовниците за гмуркане. В него са инкорпорирани всички значими иновации на бранда, въведени през годините: системата Ringlock, патентована архитектура на корпуса, която му позволява да издържи екстремно налягане; клапата за изпускане на хелий, която дава възможност излишните газове да излязат от часовника по време на фазата на декомпресия в хипербарна камера; короната Triplock с три зони; както и дисплей Chromalight, осигуряващ дълготрайна четливост. За да тества водоустойчвостта на Deepsea Challenge, Rolex разработва специален резервоар, който възпроизвежда налягането при дълбочина от 13 750 метра. Механизмът в сърцето на новия е модел е калибър 3230, разработен и произведен изцяло от Rolex.

Почит към изследователите на дълбините

На задния капак на Deepsea Challenge е изгравиран надпис “Mariana Trench”, както и датите “23-01-1960” и “26-03-2012”, отбелязващи двете исторически гмуркания в Марианската падина – на океанографа Жак Пикар и лейтенант Дон Уолш от американската флота през 1960 г., и това на Джеймс Камерън в DEEPSEA CHALLENGER през 2012 г. И двете експедиции включват употребата на експериментални модели, разработени от Rolex. Deepsea Challenge е повече от часовник. Той е инструмент за преодоляване на границите на възможното, верен спътник в приключения с много адреналин, символ на нестихващия стремеж за достигане отвъд познатото.

Запишете си час

Rolex Бутик

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 981 38 70
+359 899 876 369
info@besha.bg

Сервиз

ул. Солунска 36 ,
България, София 1000
+359 2 980 84 39
service@besha.bg

Последвайте ни

Tax free

Developed by ThinkWeb

Авторско право 2024 © Besha.Всички права запазени., Настройки за бисквитките