Новите модели на Rolex с ярко присъствие на Baselworld 2019

26 Mar 19, Sofia

<strong>Новите модели на Rolex с ярко присъствие на Baselworld 2019</strong>

Всяка година след като приключи Baselworld и се запознаем с новите модели на Rolex, си мислим, че върхът е достигнат. И така е до следващия път, когато се оказва, че пътят нагоре няма крайна точка за швейцарския бранд и той отново ни запленява с неизчерпаемото творчество и съвременния си подход.През цялото си съществуване марката с над 100-годишна история поддържа позицията си на символ на престиж, стремеж към съвършенство и непрекъснато развитие, комбинирано с уважение към традицията, градена повече от век. Ето и новите попълнения в семейството на Rolex, които тази година заемат своето почетно място.

YACHT–MASTER 42

Yacht-Master линията се сдоби с нов представител, който не би могъл да остане незабелязан с диаметъра си от 42 мм. Размерът е нов за Yacht-Master, но допълва перфектно по-дръзкия имидж на новия часовник, който е изработен от 18-каратово бяло злато. Последното всъщност е другата новост, тъй като досега благороден метал не е бил прилаган при Yacht-Master модел. Механизмът е последно поколение калибър 3235 – изключително прецизен и издръжлив със силов резерв от близо 70 часа, благодарение на специалната Chronergy система. Безелът е изработен от матово черен серахром и е двупосочно въртящ се, а каишката е Oysterflex с Oysterlock закопчалка от 18-каратово бяло злато, и системата Glidelock, която позволява безпроблемно удължаване.

SEA-DWELLER

Повелителят на морета и океани също направи своята премиера в златна „окраска“. До момента жълтото злато не е било използвано при Sea-Dweller моделите. Оказва се, че жълтият ролесор всъщност много му отива. Страниците и ушите са леко модернизирани, за да отразяват светлината по великолепен начин. Жълтият цвят присъства и върху циферблата при надписа “Sea-Dweller”, което пък хармонира отлично със златото върху безела. Механизмът също е от последно поколение – калибър 3235, както и при Yacht-Master 42.

GMT–MASTER II

Пътешественикът в семейството, GMT-Master II, се появи с няколко любопитни нови версии, сред които впечатление прави тази с черно-син двупосочно въртящ се безел от серахром и Jubilee верижка. Другите опции са с класически Pepsi безел в червено и синьо с Oyster браслет, но с нововъведения от специални керамични втулки, вградени в отделните звена. Механизмът при новите модели е представеният през 2018 г. калибър 3285. Закопчаването, разбира се, е с Oysterlock система. Няколко много специални варианта на GMT-Master II също привлякоха вниманието на ценителите. Изработени са от 18-каратово розово злато, а рубини, сапфири и диаманти блестят с магическа сила. Безелът при тези лимитирани издания е от рубини и сини сапфири (за да се подчертае класическата червено-синя комбинация), като между тях на равни интервали са разположени 12 диаманта, един от които е триъгълен. Блестящите скъпоценни камъни са инкрустирани и по ушите и короната. При единия от вариантите циферблататът е павиран с 428 диаманта, а при друг по верижката има още 588 броя.

DAY-DATE 36

Любимият часовник на президенти и изявени личности от цял свят се представи в оригиналния си размер от 36 мм диаметър с множество вариации за циферблат. Интересен подход е т.нар. техника омбре, при която от почти черно във външната част на циферблата цветът прелива в зелено или кафяво в средата. Комбинациите с 18-каратово жълто и розово злато, съответно, са великолепни. Специално място заемат и други два варианта с циферблати от розов опал и тюркоаз. За любителите на по-изразения блясък от Rolex са подготвили версия от 18-каратово бяло злато с изцяло павиран от диаманти циферблат. Централните звена на верижката при този модел са покрити с общо 412 диаманта, а индексите на часовете са от 10 сапфира във формата на багета, които оформят преливане, подобно на цветовете на дъгата. При новите Day-Date модели за първи път е използван калибър 3255, който също е снабден с Chronergy предавателен механизъм, осигуряващ 70 часа силов резерв. Страниците и ушите са фино модернизирани, така че да бъде подчертан силуетът. Емблематичната President верижка е малко по-тънка и също е с керамични втулки в отделните звена. Комбинациите от цветове и текстури са повече отколкото можем да си представим.

DATEJUST 36

Класическият Oyster Perpetual Datejust 36 представи многообразие от циферблати, сред които правят впечатление вариантът в черно с обработка „слънчев лъч“ и бял ролесор, както и бял седеф с 10 диаманта за часови индекси отново с бял ролесор. Варианти има и при безелите – назъбени, гладки и с инкрустирани диаманти. Верижките са от стомана с възможност за избор между Jubilee и Oyster. Механизмът продължава да бъде калибър 3235, който видяхме при тези модели още миналата година. DATEJUST 31 Новите

DATEJUST 31

Любими на дамите Datejust с по-елегантни ръце, също се появиха с различни варианти, които не сме виждали досега. Такъв например е тъмният родий на циферблата, който се появява за първи път. Той е с римски цифри, като VI е инкрустирана с 11 диаманта. Маслиново зеленият вариант с обработка „слънчев лъч“ също е много елегантен със своята Jubilee верижка, е розовият ролесор с цвят розе е въплъщение на нежността. И при тези модели виждаме механизма, представен при тях миналата година – калибър 2236.

COSMOGRAPH DAYTONA

Cosmograph Daytona е модел, който винаги успява да „влезе“ със стил и блясък. В този случай последното е буквално. 18-каратово жълто злато, множество диаманти и черни нишки създават „тигров ефект“ и затова не е изненада, че новият модел бързо беше наречен Wild Cat. Вместо традиционната тахиметрична скала по безела, тук откриваме 36 диаманта. Часовникът е с Oysterflex каишка и Oysterlock закопчалка от 18-каратово жълто злато, която лесно може да бъде удължена. Механизмът е калибър 4130 със синя косъмна пружина Parachrom и осигурява силов резерв от 72 часа.

Запишете си час

Rolex Бутик

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 981 38 70
+359 899 876 369
info@besha.bg

Сервиз

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 980 84 39,
+359 882 908 244
service@besha.bg

Последвайте ни

Tax free

Developed by ThinkWeb

Авторско право 2024 © Besha.Всички права запазени., Настройки за бисквитките