ROLEX и киното

25 Mar 19, Sofia

<strong>ROLEX и киното</strong>

Връзката между Rolex и света на киното има забележителна история. От десетилетия насам часовниците са били избирани от режисьорите за герои във филми заради качествата, които символизират – издръжливост, точност и непоклатим стремеж към това да бъдат най-добрите. Чрез партньорствата си компанията подкрепя филмовото изкуство и запазването на неговата история, като насърчава онези, които отместват граници и вдъхновяват света на киното. Това е и отражение на завета на създателя на бранда – Ханс Уилсдорф. От 2017 г. Rolex е ексклузивен часовник на Академията за филмово изкуство, която организира бляскавата церемония на Наградите Оскар. Освен това от 2016 г. швейцарският бранд е и домакин на т.нар. Зелена стая в Dolby Theatre®, където се провежда награждаването.

Тази година специалното пространство бе вдъхновено от морската тематика, като препратка към кампанията за вечна планета (Perpetual Planet), която цели да запази океаните чрез множество партньорства с отделни личности, институции и организации.

Подкрепата на Rolex в света на киното се изразява и в сътрудничеството с някои от най-изявените и успешни режисьори. Катрин Бигълоу, Джеймс Камерън, Алехандро Иняриту и Мартин Скорсезе са имената, с които се асоциира вечният стремеж към съвършенство на швейцарския бранд.

Четиримата са носители на общо 57 награди от Академията. Именно тези майстори в своето изкуство чупят прегради и вдъхновяват със своите идеи и истории, които разширяват нашия свят. Те предават своя опит и натрупана мъдрост на новите поколения режисьори. В специално видео, което беше излъчено по време на Оскарите, четиримата пишат писма до младото поколение в киното, като го насърчават да вярва в силата на своите убеждения. „Използвайте дарбата си, за да достигнете отвъд най-дивите си фантазии. Направете разликата в този свят“, казва Катрин Бигълоу, а Алехандро Иняриту допълва: „Когато изучавате и споделяте вашия личен опит чрез изображения, ще споделите със света мистерията на онова, което може да бъде почувствано, но не и изказано.“

Джеймс Камерън пък ги съветва да слушат: „Увереният режисьор е отворен за идеи – от хората около вас и от онези над вас. Бъдете нащрек за светкавицата и бъдете готови да я уловите“. Мартин Скорсезе се обръща към младите, които „горят“ да разкажат история: „Не се страхувайте да опитате, независимо колко налудничаво може да изглежда за останалите“.

Още една инициатива на Rolex подкрепя запазването и предаването на кино изкуството към бъдещите поколения. Компанията е основен поддръжник на Музея на академията за филмово изкуство. Музеят е проектиран от известния архитект Ренцо Пиано и е в процес на изграждане в Лос Анджелис, като се очаква да отвори врати тази година. Разположен на площ от 5 000 кв. м. в сърцето на филмовата индустрия, Музеят ще бъде най-видната институция, изучаваща науката и изкуството на киното. Rolex ще бъде домакин на специална галерия в него, в която ще бъдат представени филми, в които брандът е играл роля. Часовникарското изкуство разказва истории. Истории за търсенето на новото, за разчупване на стереотипи, но и за уважение към традицията, към изконното автентично майсторство, за това да не се предаваш, да мечтаеш – смело и неуморно, да се стремиш към съвършенство и да не се задоволяваш с посредствен резултат. Всъщност, точно същите истории намираме и във филмите, и именно затова не е изненадваща тази толкова специална връзка между Rolex, като една от марките-символи на часовникарското изкуство, и киното.

Запишете си час

Rolex Бутик

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 981 38 70
+359 899 876 369
info@besha.bg

Сервиз

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 980 84 39,
+359 882 908 244
service@besha.bg

Последвайте ни

Tax free

Developed by ThinkWeb

Авторско право 2024 © Besha.Всички права запазени., Настройки за бисквитките