Rolex.org - Място за вдъхновение

07 Jan 19, Sofia

<strong>Rolex.org - Място за вдъхновение</strong>

Не е тайна, че освен с безапелационното качество на часовниците, които произвежда, Rolex е известен и със специалните инициативи в подкрепа на изкуството, спорта, предприемачеството и други каузи със смисъл отвъд лукса и блясъка. Съвсем наскоро швейцарският бранд представи своето ново виртуално пространство, посветено именно на този свят. На www.rolex.org ще откриете детайли от историята на създателя на марката, Ханс Уилсдорф – неговия житейски и професионален път, както и заветът, който е оставил след себе си, определящ развитието на компанията и до днес. Ще научите още за наградите за предприемачество, специалната програма „Ментори и протежета“, любопитството към най-опасните точки на планетата и неизчерпаемата страст към приключенията, заложена в ДНК-то на марката. Вдъхновяващи видеа, въздействащи истории и усещането, че „няма нищо невъзможно“ ще ви завладеят в този свят на безграничните човешки възможности.

„Човекът зад короната“ е озаглавена секцията, посветена на основателя на марката. „Всичко, свързано с Rolex, носи отпечатъка на един изключителен човек. Ханс Уилсдорф не е само предприемач визионер, чиито стремеж към изобретенията, като първия водоустойчив часовник например, е променил света. Той е бил алтруист, чиято устойчива филантропия е оставила белег, далеч отвъд часовникарството“. Подобно на „вечните“ механизми на самонавиващите се часовници, наследството на Ханс Уилсдорф продължава да се развива и до днес, благодарение на неговия завет приходите от компанията да се инвестират в бъдещите поколения. Мнозина от вас вероятно са се чудили как се е родило името Rolex – отговорът също е на www.rolex.org, както и детайли около патентоването на марката. Когато е на 63 г. Ханс Уилсдорф се оказва вдовец без наследници, а самият той е останал сирак на 12 г. Именно тогава той решава да намери начин да гарантира бъдещето на успешната компания, която е създал, така че да бъде запазена нейната култура и задавайки филантропска посока, която да бъде дискретна, но да превърне Rolex във „вечна“ сила за добро.

В частта, озаглавена „Вечна планета“ ще откриете историите, свързани с различните експедиции с участието на Rolex – от най-дълбоките океани до най-високите върхове, както и ангажимента на компанията да подкрепя инициативи и организации, търсещи решения за запазване на планетата за бъдещите поколения.

Специалното отношение на Rolex към науката е описано в раздела „Увековечаване на знанието“. Марката използва непрекъснатото изместване на границата на човешкото познание при създаването на своите инструменти, но също така спомага развитието на науката, като допринася чрез измерването на точно време в изучаването и откриването на нови светове. Компанията подкрепя специалисти и организации от различни научни сфери, вярвайки, че нито едно предизвикателство не е толкова голямо, че човешката мъдрост, изобретателност, решителност и умения да не могат да го преодолеят.

„Увековечаване на културата“ е секцията, посветена на инициативите в сферата на изкуството, подкрепяни от Rolex. “Ние разбираме, че съвършенството изисква време. Затова подкрепяме изключителни артисти и институции, които изместват границите на постижимото и спомагат за развитието на таланта“. Архитектура, кино, литература, музика или други форми на творчество – ще намерите тихото присъствие на Rolex зад различни каузи в изкуството.

„Наградите на Rolex за предприемачество“ са отделен раздел в www.rolex.org, където ще научите повече за историята на тази инициатива и как се е развивала през годините. „Всеки може да промени всичко“ е принципът, заложен във философията на програмата, която вече 4 десетилетия подкрепя изключителни хора, имащи куража и смелостта да се изправят пред големи предизвикателства – мъже и жени с предприемачески дух и проекти, които имат за цел да направят света по-добро място. От създаването на програмата през 1976 г. 140 лауреати са били избрани сред 32 822 кандидати. Най-младият сред победителите е на възраст 24 години, а най-възрастният – на 74.

Програмата „Ментори и протежета“ на Rolex пък допринася към глобалната култура, като подпомага предаването на световното наследство в изкуството на следващото поколение. Инициативата свързва талантливи млади артисти от целия свят с доказани професионалисти от съответната сфера, като създава условия за лична връзка между тях.

www.rolex.org е виртуално пространство, в което ще усетите магията на една марка, превърнала се в символ на успех, съвършенство и стремеж към това да превърнеш невъзможното във възможно. Този малък свят ще ви даде отговор на въпроса защо толкова много хора са омагьосани от тази енергия. И ако още не сте един от тях, то със сигурност ще станете след като попаднете в него.

Запишете си час

Rolex Бутик

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 981 38 70
+359 899 876 369
info@besha.bg

Сервиз

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 980 84 39,
+359 882 908 244
service@besha.bg

Последвайте ни

Tax free

Developed by ThinkWeb

Авторско право 2024 © Besha.Всички права запазени., Настройки за бисквитките