Rolex отново отмерва времето на първия турнир от Големия шлем за годината

10 Feb 21, Sofia

<strong>Rolex отново отмерва времето на първия турнир от Големия шлем за годината</strong>

Историята на турнира, домакин на някои от най-знаменитите мачове в тениса, започва през 1905 г. В началото се е играело на трева и чак през 1988 г. турнирът се премества в Melbourne Park и преминава на твърда настилка.

Въпреки предизвикателствата, пред които е изправен светът, организаторите работиха неуморно, за да може първенството да се проведе безпрепятствено. Australian Open тази година ще бъде различен и по друга причина. За първи път от 2000-ата година насам на кортовете в Melbourne Park няма да видим красивата игра на посланика на Rolex Роджър Федерер.

Със своите 6 титли от този шампионат швейцарецът е радвал публиката в продължение на две десетилетия. Неговата елегантност и достолепие, както на корта, така и извън него, съчетанието от майсторски умения и техническа прецизност, решимост и спортсменско поведение са успели да пленят милиони почитатели на тениса по целия свят. Първият играч с 20 титли от Голям шлем, Федерер е безспорен идол и пример за бъдещите поколения спортисти.

Ще можем обаче да наблюдаваме играта на други представители от семейството на швейцарския часовникарски бранд, сред които и Григор Димитров, ще имат възможността да оставят своята следа в историята на турнира.

Като първи шампионат от Големия шлем за годината, Australian Open е от ключово значение за състезателите, тъй като поставя началото на тенис сезона. Играчите трябва да покажат непоколебима прецизност и стабилност и в най-напрегнатите ситуации. Погледите на публиката безспорно ще следят играта на двама от посланиците на Rolex, които постигнаха отлични резултати през изминалата 2020-а година. Доминик Тим е сред сериозните претенденти за титлата, след като миналата година стигна до финал, а отличието му се изплъзна в 5-сетов мач.

При дамите пък Ига Святек привлича вниманието към себе си след заявката, която направи през 2020-а както в Мелбърн, така и на Ролан Гарос.

Сред състезателите, на които ще обърнем внимание, е и Габринье Мугуруса, която показа, че все още е сериозна сила в женския тенис миналогодишния финал на Откритото първенство на Австралия. Решението на родителите ѝ да се преместят от Венецуела в Испания, когато тя е още на 5 г., за да напредва в развитието си в тениса, се оказва възнаградено с титли от Големия шлем от Ролан Гарос и Уимбълдън.

Разбира се, ние ще следим най-вече представянето на Григор Димитров, който стартира с категорична победа в първия си мач. Стискаме му палци да бъде спокоен и уверено да преодолява всеки следващ съперник.

Oyster Perpetual 41 Есенцията на Rolex е събрана именно в този модел, съчетаващ непреходна естетика и прецизност. Носещ едновременно усещане за динамика и елегантност, часовникът улавя духа на Australian Open, поставящ началото на новия тенис сезон.

Запишете си час

Rolex Бутик

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 981 38 70
+359 899 876 369
info@besha.bg

Сервиз

ул. Солунска 36 ,
България, София 1000
+359 2 980 84 39
service@besha.bg

Последвайте ни

Tax free

Developed by ThinkWeb

Авторско право 2023 © Besha.Всички права запазени., Настройки за бисквитките