ROLEX представя новите модели на Watches&Wonders 2023

03 Apr 23, Sofia

<strong>ROLEX представя новите модели на Watches&Wonders 2023</strong>

Oyster Perpetual COSMOGRAPH DAYTONA

Безспорният лидер на 2023-та, новата Cosmograph Daytona затвърждава своя статут на най-търсен и желан часовник. За да отбележи 60-годишнината от създаването на емблематичния модел, Rolex представи версия с елегантно преобразен дизайн и нов калибър. Визуална хармония, усъвършенстван баланс на линиите и прецизна стилова композиция придават на часовника допълнителна доза присъствие и класа. При версиите с безел от Cerachrom се забелязва външна рамка, изработена от същия материал като корпуса. Платинената версия на Cosmograph Daytona за първи път се появява с прозрачен гръб, през който се вижда механизмът, за да ни напомни, че преследването на съвършенството е състезание без финална линия.

PERPETUAL 1908

Елегантен, класически, съвременен – моделът 1908 увековечава смелия дух на марката. Вдъхновен от един от първите часовници, този изцяло нов модел отваря колекцията Perpetual, която интерпретира традиционния ръчен часовник през авангардния поглед на Rolex. Наименованието “1908” идва от годината, през която марката е официално регистрирана в Швейцария. Моделът е наличен в 18-каратово бяло или жълто злато и е със забележително тънък корпус и прозрачен гръб, през който се вижда специалната декорация Côtes de Genève върху ротора. Интересен детайл е вътрешната страна на кожената каишка от алигатор, която е решена в знаменития зелен Rolex нюанс.

Oyster Perpetual YACHT-MASTER 42

Свобода на движението – това гарантира новият Yacht-Master 42 с корпус и верижка, изработени от RLX титан – лек, но изключително здрав материал, устойчив на корозия. Специално пригоден за изискванията на състезателното плаване, часовникът осигурява отлично представяне във всяка напрегната ситуация. Yacht-Master 42 е вторият модел, който Rolex изработва от титан след Deepsea Challenge в потвърждение на разбирането, че лекотата е характеристика, която не може да се подценява при техническите професионални модели.

Oyster Perpetual SKY-DWELLER

С две часови зони и годишен календар, Sky-Dweller е верен спътник на онези, които често сменят местоположението си. Линията е обогатена с нови цветове и комбинации. 18-каратовото бяло злато се завръща във версия с черен циферблат и гумена Oysterflex каишка. Деликатно ментовозелено с бял Rolesor, както и синьо-зелено с 18-каратово розово злато са сред интересните нови попълнения.

Oyster Perpetual GMT-MASTER II

Две нови версии GMT-MASTER II бяха представени в Женева – жълт Rolesor и 18-каратово жълто злато. За първи път виждаме и безел от Cerachrom в комбинация от сиво и черно. Хармоничният контраст между сиянието на златото, Jubilee верижката и тъмния, приглушен двуцветен безел, напомня на пътя на слънцето и смяната на деня и нощта. Втората часова зона подчертава връзката с останалия свят, в която и негова точка да се намираме.

Oyster Perpetual Explorer 40

Explorer гамата е обогатена с нов модел с диаметър от 40 мм. Със значително по-добра четливост, този часовник притежава всички характеристики на професионален такъв. Семпъл, безкомпромисно издръжлив, устойчив на корозия, новият Explorer 40 е изработен от характерната за Rolex Oystersteel стомана, а комфортната Oyster верижка е снабдена с Oysterlock закопчалка и система за лесно удължаване Easylink.

Oyster Perpetual

Класическият модел Oyster Perpetual се появи с нов циферблат, който предизвика оживление сред почитателите на марката. Многоцветни мехурчета „бълбукат“ върху часовника във версиите с 31-, 36- и 41-милиметров диаметър на корпуса. Еуфоричният дизайн изисква прилагането на майсторски техники с особена прецизност, за да се постигне лак ефектът на жизнерадостните цветове.

Oyster Perpetual DAY-DATE 36

Day-Date 36 приветства няколко забележителни циферблата, навяващи средиземноморски дух и елегантност. Зелен авантюрин, карнелиан и тюркоаз са съчетани с 18-каратово розово, жълто и бяло злато съответно. Кристализиращият ефект, характерните шарки и линии на тези естествени камъни правят всеки часовник единствен и неповторим. Майсторската обработка тук е ключова, за да се подчертае красотата на всеки отделен камък, а Rolex владее това изкуство до съвършенство. Резултатът е три великолепни нови попълнения в престижната Day-Date линия, придаващи женственост и класа на всяка дама.

Може би най-вълнуващото и неочаквано предложение тази година е моделът Day-Date 36 с пъзел върху циферблата, символизиращ сложността на живота, съставен от различни компоненти, за да го превърнат в едно цяло. В отвора за дата вместо числата от 1 до 31 всеки ден се редуват различни емотикони, които да заредят собственика на часовника с допълнителна доза оптимизъм. В отвора, който традиционно изписва деня от седмицата пък, се показват вдъхновяващи послания с думи като „любов“, „мир“, „надежда“, „благодарност“, изписани на английски. Моделът е израз на творческия подход на Rolex за модерен и нетрадиционен прочит с уважение към традициите.

Новите модели на швейцарския бранд предизвикват възхищението у почитателите на високото часовникарство. Умението да създаваш иновации, да интерпретираш класиката по съвременен начин, да изненадваш, без да залиташ в крайности, а запазвайки ценностите и философията на марката, градена повече от век, струи от всеки един от часовниците, показани по време на изложението в Женева.

Запишете си час

Rolex Бутик

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 981 38 70
+359 899 876 369
info@besha.bg

Сервиз

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 980 84 39,
+359 882 908 244
service@besha.bg

Последвайте ни

Tax free

Developed by ThinkWeb

Авторско право 2024 © Besha.Всички права запазени., Настройки за бисквитките