Rolex придобива Bucherer – изненадващ стратегически ход

16 Nov 23, Sofia

<strong>Rolex придобива Bucherer – изненадващ стратегически ход</strong>

Към днешна дата Bucherer оперира над 100 търговски обекта по света, като в 53 от тях предлага часовници Rolex, а в 48 – Tudor. Веригата е и официален център за следпродажбено обслужване и на двата бранда. Специалистите в сервизните центрове на Bucherer са преминали специално обучение, за да могат да обслужват клиентите на Rolex и Tudor.

Партньорството между Rolex и Bucherer датира от 1924 г. – още от времето на основателя на Rolex Ханс Уилсдорф. В продължение на почти век двете компании растат и се развиват заедно, допринасяйки взаимно за успехите си. Едната се превръща в безспорен лидер и най-разпознаваем часовникарски бранд, а другата – в реномиран мултибранд дистрибутор на часовници и бижута с бутици в Швейцария, САЩ, Англия, Германия, Франция, Дания и Австрия.

Настоящият собственик на Bucherer - 87-годишният Йорг Бухерер e трето поколение наследник на основаната през 1888 г. компания – дистрибутор на часовници и бижута. Тъй като самият той няма наследници, решава да продаде бизнеса си на своя дългогодишен и най-важен партньор – Rolex.

Според официалната информация Bucherer ще запази името си и ще продължи да оперира независимо, а интеграцията в групата на Rolex ще влезе в ход, когато органите за защита на конкуренцията одобрят сделката. От компанията са убедени, че придобиването е най-доброто решение не само за нейните собствени брандове, но и за останалите партньори от часовникарския и бижутерийния бранш, както и за всички служители на Bucherer. Дистрибуторът ще запази своя управленски екип.

Взаимно доверие, споделени ценности и безкомпромисно отношение към качеството обединяват Rolex и Bucherer, за да продължат заедно да бъдат лидери в своята област. Връзката между двете компании е нещо повече от бизнес, тя е философия за уважение към миналото с поглед, отправен към бъдещето.

Запишете си час

Rolex Бутик

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 981 38 70
+359 899 876 369
info@besha.bg

Сервиз

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 980 84 39,
+359 882 908 244
service@besha.bg

Последвайте ни

Tax free

Developed by ThinkWeb

Авторско право 2024 © Besha.Всички права запазени., Настройки за бисквитките