Rolex & Wimbledon – история, традиции, перфекционизъм

29 Jun 22, Sofia

<strong>Rolex & Wimbledon – история, традиции, перфекционизъм</strong>

Швейцарският часовникарски бранд е официален времеизмервател и един от най-значимите партньори на всички водещи тенис турнири в света. Историята започва през 1978 г., когато Rolex за първи път привлича вниманието с участието си в Wimbledon, чиито домакин още от 1877 г. е The All England Lawn Tennis & Croquet Club, намиращ се в югозападната част на Лондон.

Храм на тенис традиции

Основан преди почти век и половина, Wimbledon и до днес се играе на оригиналните тревни кортове. Поддържана с височина от точно 8 мм, тревата е удостоена с присъствието на играчите само в рамките на двете седмици, през които трае турнирът. През 2022-ра се отбелязва 100-годишнината на Централния корт в Church Road, който в момента разполага с 15 000 седящи места за зрители. Въпреки че се променят с времето, правилата на Wimbledon винаги се придържат към традициите, като подчертават желанието на организаторите да поддържат етикета в спорта. Белег за това е изискването за дрес код към тенисистите – екипите им трябва да бъдат изцяло в бяло.

Над входа за играчите към Централния корт с 15 000 места стоят стихове от поемата “Ако” на Ръдиард Киплинг: Ако посрещаш Краха – зъл предател – еднакво със Триумфа – стар циник; (превод от Валери Петров)

Именно тези стихове въплъщават цялата философия на турнира, защото на Wimbledon величието на спорта се състои не в победата, а в смирението и упоритостта на шампионите.

Арена на епични битки

Централният корт на Wimbledon пази паметни моменти от историята на тениса. Епични битки с участието на легенди като Род Лейвър и Джон Нюкомб, Бьорн Борг и Джон Макенроу, Крис Евърт и Мартина Навратилова, Роджър Федерер и Рафаел Надал са част от магията на Wimbledon, която го превръща в един от най-вълнуващите, очаквани и гледани състезания в света на тениса, а и в спорта изобщо. Безпрецедентното ниво на високо спортно майсторство кореспондира брилянтно с ценностите, присъщи на Rolex, и именно там се ражда партньорството, което трае вече почти 45 години.

Rolex и тенисът: партньорство в продължение на близо 45 години

Един от най-разпознаваемите брандове в света на часовникарството изгражда своята специална връзка с тениса, основана на общата философия на тези два свята: непрекъснат стремеж към съвършенство, жажда за прецизност и иновации, елегантност на движенията, безусловно усилие, уважение към традициите и желание за отместване на собствените граници. През годините Rolex разширява участието си в различни спортни формати, като става Premium партньор в света на тениса. Марката подкрепя повечето от големите състезания, включително всичките четири турнира от Големия шлем, финалите на ATP и WTA, турнирите ATP Masters 1000, Davis Cup и Laver Cup.

Посланици на Rolex и Wimbledon

Сред посланиците на Rolex ще видите имена на шампиони от Wimbledon като Бьорн Борг, Крис Евърт, както и Стефан Едберг, Гарбине Мугуруса, Анджелик Кербер и, разбира се, Роджър Федерер, който печели турнира рекордните 8 пъти.

Rolex и спорта

От десетки години марката играе активна роля в различни инициативи, подкрепящи развитието на културата, архитектурата, изучаването и опазването на планетата. В света на спорта Rolex има изградени различни партньорства в областта на тениса, голфа, ездата, ските, плаването и моторните спортове. Компанията сътрудничи с управленски звена, турнири и спортисти – от утвърдени шампиони до обещаващи млади таланти – в дългосрочни и устойчиви връзки, които увековечават тези дисциплини и насърчават нестихващия стремеж към съвършенство.

Запишете си час

Rolex Бутик

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 981 38 70
+359 899 876 369
info@besha.bg

Сервиз

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 980 84 39,
+359 882 908 244
service@besha.bg

Последвайте ни

Tax free

Developed by ThinkWeb

Авторско право 2024 © Besha.Всички права запазени., Настройки за бисквитките