След 81 г. Rolex напуска Baselworld, за да основе ново събитие

16 Apr 20, Sofia

<strong>След 81 г. Rolex напуска Baselworld, за да основе ново събитие</strong>

От няколко месеца живеем в различен свят – объркан, уплашен, но и готов да се изправи пред предизвикателствата, които му предстоят. Всички те не подминават и часовникарската индустрия. В края на април тази година едно след друго щяха за първи път да се проведат едно след друго двете най-големи изложения в света на висшето часовникарство – Watches & Wonders (преди наречено SIHH) в Женева и Baselworld в Базел. Десетки хиляди експерти, търговци, любители и журналисти от цял свят щяха да се съберат и да имат възможността първи да се възхитят на новостите, които най-добрите в сектора са сътворили. Правилно се досещате, че и двете изложения бяха отменени. Последваха дни на несигурност и объркване – като във всяка една сфера на икономиката и живота изобщо.

Историята ни е научила обаче, че времето на криза е време на възможности. Преди 24 часа Rolex и още четири от големите имена в часовникарството - Patek Philippe, Chanel, Chopard и Tudor – обявиха, че оттеглят участието си на Baselworld 2021. Петте бранда работят съвместно с Фондацията за висше часовникарство (Fondation de la Haute Horlogerie - FHH) и планират да организират изцяло ново събитие през април 2021 г., насочено към търговци, медии и колекционери. По всяка вероятност то ще бъде обвързано с изложението Watches & Wonders, което ще се проведе по същото време. Според прессъобщението, разпространено от петте бранда, се очаква и други ще се присъединят към тях. FHH все още не е направила официално обявление по темата.

Как ще се развият нещата в света на часовникарството – предстои да разберем. Но едно е сигурно – имена с изградени традиции и дългогодишна история стават по-силни, когато са изправени пред предизвикателства. А както знаем „Rolex не просто показва времето. Rolex създава историята“.

Запишете си час

Rolex Бутик

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 981 38 70
+359 899 876 369
info@besha.bg

Сервиз

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 980 84 39,
+359 882 908 244
service@besha.bg

Последвайте ни

Tax free

Developed by ThinkWeb

Авторско право 2024 © Besha.Всички права запазени., Настройки за бисквитките