Смелост, цветове и блясък в новите модели на Rolex за 2021

12 Apr 21, Sofia

<strong>Смелост, цветове и блясък в новите модели на Rolex за 2021</strong>

Oyster Perpetual Explorer и Oyster Perpetual Explorer II – призовани от върхове и ледове.

Те могат да ни отведат от най-високия връх на планетата до най-изолираното полярно кътче. Explorer и Explorer II се появяват обновени и готови за приключения повече от всякога. Още през 30-те години Rolex започва да снабдява членовете на хималайски експедиции с часовници Oyster. Сред тях са и Сър Едмънд Хилари и Тенсинг Норгей, които първи покоряват връх Еверест.

С диаметър от 36 мм (който е оригиналният размер на първия часовник от линията, създаден през 1953 г.), Explorer вече се предлага в елегантния жълт Rolesor. Циферблатът е в черен лак с емблематичните за модела цифри 3, 6 и 9. Впечатляваща е продължителността на времето, в което светят часовите индекси и стрелките на тъмно, благодарение на иновативния ексклузивен луминесцентен материал. Новият часовник е снабден с механизъм 3230. Срещу екстремностите се изправя и Explorer II от ново поколение.

Създаден за най-дръзките изследователи, часовникът сега е с нов дизайн на корпуса и верижката, който му придава по-балансиран и хармоничен облик. И при него е използван иновативният луминесцентен материал, който осигурява по-добра и дълготрайна видимост на тъмно. Калибърът е 3285 – механизъм от последните достижения на часовникарското майсторство.

Новите „лица“ на Rolex Datejust 36 и Cosmograph Daytona вече са налични в серия от различни циферблати.

Благодарение на експертизата, познанията и майсторството на професионалистите в компанията, часовниците се появяват в нова премяна. Мед, цинк, никел, хром, титан, комбинирани с последни технологии на обработка, сътворяват дълбоки, жизнени металически цветове – маслено зелено, сребристо и златисто. Впечатляващи са палмовите мотиви, които светлината сякаш кара да се движат, както морският бриз поклаща листата на дърветата.

За първи път се появява и десен, вдъхновен от емблематичните за Rolex „назъбени“ детайли по безела.

Новата версия на Cosmograph Daytona обаче предизвиква неволно мълчание. Циферблатът, изработен от истински метеорит, изисква да дадем време на съзнанието си, за да му се възхити.

Материалът идва от астероид, експлодирал преди милиони години. В пътуването си между планетите, фрагментите, съставени основно от никел и желязо, се охлаждат с по няколко градуса на всеки милион години, създавайки уникална, разпознаваема кристализация, която е невъзможно да се създаде на Земята. Структурата на материала е неповторима и затова всеки часовник с подобен циферблат всъщност е единствен по рода си. Наличните версии са три – в 18-каратово бяло, жълто и розово злато.

Сиянието на диамантите.

Формирани преди милиарди години в земните недра, суровата красота на диамантите разцъфва чрез фасетите, които пресъздават грациозните отблясъци на камъка. Експертите работят в екип, за да открият сиянието на всеки скъпоценен къс. Един избира камъните, друг ги обработва, трети ги поставя един по един върху циферблата, безела, корпуса или верижката. Тези невероятно прецизни движения се усъвършенстват с години и се повтарят стотици пъти, за да се създадат новите Day-Date 36 и Lady-Datejust. Oyster Perpetual Day-Date 36 е представен с каишка от алигаторска кожа и часови индекси в съответстващ си цвят. Изборът е между коралово, тюркоазено и бургундско. Диаманти осветяват циферблата, безела и корпуса. Общо 1089 диаманта са инкрустирани върху Oyster Perpetual Lady-Datejust, включително и върху верижката тип President, за да блестят върху фината дамска китка.

Новите творения на Rolex показват присъщото за компанията умение да създава приключения. Усетът към експеримента, откривателството и безграничното търсене на нещо още по-добро се усеща във всяка молекула от тези часовници.

 

Запишете си час

Rolex Бутик

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 981 38 70
+359 899 876 369
info@besha.bg

Сервиз

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 980 84 39,
+359 882 908 244
service@besha.bg

Последвайте ни

Tax free

Developed by ThinkWeb

Авторско право 2024 © Besha.Всички права запазени., Настройки за бисквитките