Уимбълдън 2019

15 Jul 19, Sofia

<strong>Уимбълдън 2019</strong>

От 1 до 14 юли тази година всички очи в света на тениса гледат отново към зелените околности на югозападен Лондон за 133-тото издание на най-стария и най-престижен тенис турнир – Уимбълдън. Обичан от феновете по цял свят, този шампионат е бастион на наследство, традиции и устойчиви принципи, които съвпадат идеално с тези на Rolex, официалния времеизмервател на състезанието от повече от 40 години.

От 1978 г. насам швейцарският бранд поддържа специалната си връзка с третия турнир от Големия шлем за годината – партньорство, което отбелязва началото на дългогодишната подкрепа на Rolex към тениса. През годините часовникарската компания се е превърнала в неизменна част от играта, като разширява сътрудничеството си с всичките четири турнира от Големия шлем, както и с изявени спортисти и шампиони в този спорт, сред които и такива, чиято звезда изгрява именно на безупречно подготвените тревни кортове на Уимбълдън.

Един от най-популярните посланици на марката е Роджър Федерер, който след 20 участия на зеления турнир е превърнал Централния корт в свой втори дом.

Именно на него преди 10 години той извоюва 6-ата си титла и може би най-великата победа в Голям шлем в кариерата си. Това постижение има и друго специално значение за Федерер и спорта като цяло, защото то осигурява 15-ата титла от Голям шлем и рекорда за най-много победи на Уимбълдън при мъжете в ерата на откритите първенства. Оттогава той печели още 2 титли от най-престижния турнир, като ги прави общо 8.

Спомняйки си за тази забележителна 2009-а година, Федерер казва: „Преди 10 години имах една от най-добрите години в живота си. Да спечеля Ролан Гарос за първи път беше нещо специално, но да постигна рекорд с 15 титли от Голям шлем именно на Уимбълдън беше просто невероятно. Този турнир има много значимо място в сърцето ми – винаги се чувствам като у дома си и нямам търпение да се връщам там всяка година“.

През цялата си възхитителна кариера швейцарският маестро се е водил от безапелационна отдаденост и стремеж към изключително представяне – характеристики, присъщи и на философията, която създателят на Rolex, Ханс Уилсдорф, е въплътил в основата от него компания преди 114 години. Точно както часовникарския бранд, Федерер е спомогнал за напредъка и усъвършенстването на играта, като отмества границите на възможното, постигайки нови и нови рекорди. Към Федерер се присъединяват и други посланици на Rolex, които също са усетили вкуса на успеха – Анджелик Кербер от Германия и Габринье Мугуруса от Испания. Слоун Стивънс от САЩ, Каролин Возняцки от Дания и австриецът Доминик Тийм също са част от семейството на Rolex, а примерът на Роджър може единствено да ги вдъхновява и да ги накара да вярват, че нищо не е невъзможно, стига да работиш упорито за него. Точно както прави и Rolex със своите часовникарски произведения.

Запишете си час

Rolex Бутик

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 981 38 70
+359 899 876 369
info@besha.bg

Сервиз

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 980 84 39,
+359 882 908 244
service@besha.bg

Последвайте ни

Tax free

Developed by ThinkWeb

Авторско право 2024 © Besha.Всички права запазени., Настройки за бисквитките