За 40-и път Rolex е официален времеизмервател на голф турнира U.S. OPEN

19 Jun 19, Sofia

<strong>За 40-и път Rolex е официален времеизмервател на голф турнира U.S. OPEN</strong>

През 2019 г. Pebble Beach отбелязва 100-годишнината от създаването си. Rolex пък за 40-и път е в ролята си на официален времеизмервател на състезанието – позиция, която швейцарският бранд държи от 1980 г. Връзката между Rolex и голфа датира още от 60-те години, когато часовникарската марка си партнира с Арнолд Палмър, Джак Никлаус и Гари Плейър, познати като „Светата троица на голфа“, които играят ключова роля за модернизирането на древната игра. Оттогава Rolex е тясно свързан с този спорт, като разширява подкрепата си във всички нива – от елитни играчи и състезания за мъже и жени из целия свят.

Тази година любителите на голфа с нетърпение очакваха да видят представянето на един от посланиците на Rolex, Брукс Коепка, който пристигнa в Калифорния с възможност да продължи поредицата от исторически победи.

С победата си на 2019 PGA Championship през май Коепка се превърна в първия голфър, който успешно защитава 2 титли от големи състезания. На Pebble Beach той можеше да стане едва втория играч, който печели U.S. Open за три поредни години – нещо, което е постигал само Уили Андерсън през 1903, 1904 и 1905 г. Коепка остана на второ място, но отново сътвори история. На въпрос на журналисти дали е мислил за това по време на играта, той отговаря: „Да, но след като свърши. Казах си „Еха, бях на косъм от това да постигна нещо, което не е правено от повече от 110 години. Това е нещо специално“.

Освен тежката артилерия в лицето на Брукс Коепка и Тайгър Уудс, Rolex подкрепя и младото поколение играчи, т.нар. “нова гвардия“. Зрелостта, с която тези голфъри играят, опровергава годините им и всеки от тях притежава уменията и амбицията, нужни, за да се състезават с големите. Сред тях са Джордан Спит, Рики Фоулър и Хидеки Матсуяма, които демонстрират забележителни резултати през последните години.

119-ото издание на U.S. Open беше предшествано от церемония в Световната зала на славата за голф, чиито партньор е Rolex. Тази година сред удостоените е един от най-добрите играчи от Южна Африка и посланик на Rolex – Ретиф Гусен. Той е бил в световния топ 10 в продължение на повече от 250 седмици от 2001 до 2007 г., а сред 33-те му победи са две титли от U.S. Open. Голфът е сред най-аристократичните спортове открай време и именно затова дългогодишната връзка между него и Rolex е съвсем естествена. Традиции, предавани през поколения, история, прецизност и внимание към детайла се преплитат в изключителна симбиоза, която радва зрители и почитатели в продължение на десетилетия.

Запишете си час

Rolex Бутик

бул. Витоша 34 ,
България, София 1000
+359 2 981 38 70
+359 899 876 369
info@besha.bg

Сервиз

ул. Солунска 36 ,
България, София 1000
+359 2 980 84 39
service@besha.bg

Последвайте ни

Tax free

Developed by ThinkWeb

Авторско право 2023 © Besha.Всички права запазени., Настройки за бисквитките